Spaardoelen helder? Ik heb toch geld genoeg?

Geld genoeg en toch niks over….

Je hebt een lekker jaar gehad, met de kinderen ging het goed op school, geen gekke dingen. Je kreeg een goede eindejaarsbeoordeling op je werk en zo kabbel je rustig het nieuwe jaar in.

Ook op je geld hoefde je niet echt te letten, er was genoeg om te doen wat je wilde.  In de supermarkt ging  dat in het mandje waar je trek in had en als je een keer geen zin had om te koken surfde je naar thuisbezorgd.nl.

En shoppen, ja gezellig! Met z’n allen de stad in, wat nieuwe kleren en een kleine snack, let’s go!

Heerlijk, geen zorgen over het saldo van de bankrekening zo tegen het einde van de maand. 

So far so good. Leven in het nu, ja, ik ook. Ben sinds kort bezig met een cursus mindfulness en geloof me, ik doe de bodyscan als een pro en heb ineens genoeg aan 1 kletskop (in plaats van 10 hap, hap, hap achter elkaar)

Dus, lekker jaar gehad. Maar geen geld over. 

Geld om toch een keer de auto te vervangen, een betere wasmachine te kopen, te sparen voor een verre vakantie met het hele gezin of verzin het maar.

Zijn dat dan luxe dingen of heb je het echt nodig? 

Het meeste van die wensen waarschijnlijk niet. Maar het zijn jouw wensen. En als jouw wensen het verdienen om een keer in vervulling te gaan, dan moet je in actie komen.

Actie? Ja. Budgetteren. Dat is een werkwoord.

Ruimte maken in je budget voor jouw wensen en die van je partner.

Ook als die wensen voor je gevoel ver uit elkaar liggen. Stel jij wil sparen voor later, klinkt natuurlijk hartstikke oubollig volgens die ander, want die ander, die kijkt eigenlijk liever gisteren dan vandaag naar een grotere tv.

Ik ben ervan overtuigd dat als jij nu zo lekker leeft, geen geldzorgen hebt, kan doen wat je wil, er budget is voor je wensen. Je wensen worden je spaardoelen. 

 

 Hoe je je dat sparen inricht, is een interessant topic waar ik in de loop van januari op terug kom. Eerst is het belangrijk om inzichtelijk te maken waar je geld blijft.

Elke euro.

Pas dan weet je hoeveel ruimte er is om te kunnen sparen en hoe snel je je doel zou kunnen halen.

Als je administratie nu een beetje een ratjetoe is, zorg dan voor een nieuwe (eventueel digitale) indeling. Een indeling die iedereen die ‘m moet bijhouden, snapt. Gewoon vanaf januari 2019.

Volg m’n socials, ik ga er binnenkort verder op in!  De links vind je onderaan, ze schuiven mee onderaan de pagina 🙂

En geloof me als ik zeg; ‘het is niet gek als je dat niet in één keer zelf kan. Helemaal niet.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.