Met een goed gevoel geld over de balk smijten!

Yess, ik heb ze gekocht. Dat paar schoenen waar ik al een tijdje op aas! Online, dus weet nog niet of ze passen maar dat geeft niet! 

Dus, jij hebt het altijd over sparen, sparen, sparen, dat was toch het motto?

“Voor mij is leven met een budget óók geld uitgeven”

En vandaag is het geld dat in het potje-fun-money zit. Geld dat ik uitgeef hoe en wanneer ik dat wil. Dat heb ik gebudgetteerd. Alleen voor dat doel.

Weet je waarom? Als ik dat niet zou doen, geef ik het alsnog uit en dan gaat het geheid van een ander potje.

Het leuke van zo’n potje is dat ik van tevoren niet weet waaraan ik het ga uitgeven, en dat is oké! Als ik er zin in heb pak ik het en heb geen last van dat gevoel van , hmmmm had ik misschien beter niet kunnen doen….

Gebruik dit potje ook niet om bijvoorbeeld een rekening te betalen die hoger is uitgevallen dan gebudgetteerd. Bezuinig dan maar op iets anders. 

Het leven volgens een budget is leuker als je wat te kiezen hebt. Als je jezelf die ruimte niet geeft wordt het een soort van naar regime. 

Natuurlijk, sommigen gebruiken geld wat over is aan het einde van alle uitgaven als fun money maar dan moet je maar afwachten of er wat over is….. Veel van ons houden toch een stukje maand over… je kent ‘m wel @Loesje. 

Als je fun-money budgetteert, weet je zeker dat je het hebt. Je hebt het nodig, net als me-time op z’n Engels heb je me-money nodig. Uitgeven zonder schuldgevoel aan dat wat jij wil. Punt.

Begin er anders in januari mee en neem in je budget dus ook een over-de-balk-smijt potje op. 

Dit is dus niet het vakantie-potje, de vervanging-van-de-wasmachine-potje of de-uitjes-met-de-kinderen-potje 😉

Het feit dat je aan het begin van de maand weet dat er geld is dat geen speciaal doel heeft, maakt soms zelfs dat je je geld bewuster uitgeeft. 

Doe es gek, gooi je haar los en probeer het eens!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.