Afdingen, durf jij ‘t?

Afdingen, is dat iets dat je eigenlijk alleen op vakantie ‘mag’ doen? 

Proberen iets aan de prijs te doen die je voor een dienst of product moet betalen, mag natuurlijk altijd! Maar durf je ‘t ook?

Vandaag op het strand kostte het huren van één bedje en een parasol allebei €5. We waren met z’n tweetjes dus de vriendelijke dame vroeg €15.  Ik dacht ik probeer het gewoon…. “Tien euro,” zei ik met een allerliefste glimlach. 

Mijn man keek me aan met zo’n blik van tsss, die 5 euro….

De Italiaanse dame checkte nog een keer of we allebei een bedje wilde en ik knikte instemmend en wees ondertussen naar haar concurrent iets verderop.

“Hmmmmmm, oké,” mompelde ze en ik kreeg een voucher voor twee bedjes en een parasol. 

Ik vind dat echt leuk om te doen, het zijn toch twee heerlijke Italiaanse ijsjes voor vanmiddag.

Ben ik nou een krent? Denk het niet, ik vind het gewoon interessant om te zien hoeveel moeite het kost om iets van de prijs af te kletsen.

Ook ik kan m’n geld maar 1 keer uitgeven.

In Nederland ding ik eigenlijk alleen af bij bijvoorbeeld de aankoop van zogenaamd witgoed; een wasmachine of een vaatwasser. Ook bij andere grote uitgaven zoals een andere auto of nieuwe tv doe ik het eigenlijk altijd en dat voelt helemaal niet gek. Het lukt vrijwel altijd om de vraagprijs te verlagen en dan denk ik, ze waren er al vanuit gegaan.

Bij een kledingzaak of supermarkt zie ik het mezelf helemaal niet doen, afdingen, gek eigenlijk….

Waar ik wel altijd eens per jaar even een belletje aan waag, is mijn internetprovider, de energieleverancier en m’n mobiele telefoonaanbieder. Meestal lukt het me een soort van ‘blijf bij…- of vaste klanten- korting’ te scoren en dat loopt soms aardig in de papieren, probeer het ook eens!

Ik hoor je denken, whooee, maar dat is eng, dat kan ik vast niet, waarom zouden zij mij een korting geven?

Snap ik, de eerste keer is het best spannend maar als je het een paar keer hebt gedaan wordt een soort van sport 🙂

Waar ding jij af?

Ik hoor graag jouw tips en ervaringen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.